Što je micelarna voda?

U zadnje vrijeme na TV-u sve češće možete vidjeti reklame za micelarnu vodu koja se koristi za njegu lica, odnosno čišćenje. A što je zapravo micelarna voda?

Micelarna voda sastoji se od posebnih vrsta molekula – micela, koje privlače i uklanjaju nečistoću sa lica bez isušivanja kože. Micelarnu vodu ne morate ispirati jer nikako ne može naštetiti vašoj koži, ona je praktično sredstvo za umivanje, skidanje šminke i vraćanje vlažnosti licu.

Bitno je napomenuti da neke proizvode ipak nećete moći ukloniti (isprati) sa micelarnom vodom, kao što je npr. vodootporna maskara koja zahtjeva snažnije sredstvo za uklanjanje.

Micelarna voda je vrlo blagi hidrant za vašu kožu, pa je posebno dobro rješenje za osobe sa suhom i osjetljivom kožom.

U odnosu na maramice i druga sredstva za skidanje šminke, micelarna voda ne sadrži alkohol ni sapun.

Na kraju, micelarna voda nema ni jednu lošu stranu osim cijene, koja je ionako pretjerana jer se ipak radi o vodi, no uz rast popularnosti i pojavu konkurencije na tržištu i ovaj će proizvod biti sve pristupačniji krajnjim korisnicima.

Leave a Reply

Koristimo kolačiće kako bismo osigurali pravilan rad naše web stranice. Klikom na bilo koji link na ovoj stranici prihvaćate uporabu kolačića na Vašem računalu. Ok